De 7 fases van mannelijke kaalheid

Een overzicht van de 7 fasen van mannelijke kaalheid

Vandaag de dag houden mannen ervan om zichzelf goed te verzorgen. Ons haar speelt hier een belangrijke rol in. Mannelijke kaalheid is een probleem dat veel mannen treft, maar dat weinigen onder ogen willen zien terwijl het toch gebeurt. Dit kan ertoe leiden dat je er pas iets aan probeert te doen als het al te laat is. Haar verliezen is een schok, hoe goed u ook voorbereid bent. Een overzicht van de 7 fasen van mannelijke kaalheid

 

Mannen voelen zich zelden op hun gemak bij het behandelen van hun gezondheid in welke vorm dan ook, laat staan ​​medisch advies vragen. Het domino-effect kan behoorlijk groot zijn als een probleem volledig wordt genegeerd. Dit geldt vooral voor haaruitval. De Norwood-schaal bestaat om mannen te helpen de verschillende stadia van mannelijke kaalheid te begrijpen. Dit maakt het eenvoudiger om veranderingen in de haardichtheid te beheren en ermee om te kunnen gaan. Hieronder staan ​​de 7 stadia van mannelijke kaalheid om iedereen te helpen die zich zorgen maakt over het verliezen van haar.

 

De 7 fases van mannelijke kaalheid

 

7 fasen van mannelijke kaalheid

 

Hoe snel en men haar verliest, hangt van verschillende factoren af. Terwijl sommigen genetica de schuld geven, moet men zeker stress, roken en andere zaken als bijvoorbeeld hormonen zoals dihydrotestosteron of kortweg DHT niet vergeten. De conclusie is dat mannen nooit te jong zijn om hun haar te verliezen.

 

 

Fase 1 Norwood

 

 

 

 

 

 

 

 

Fase 1

Er is zeer licht haarverlies in de eerste fase. Dunner wordend haar rond de slapen kan zichtbaar worden, evenals rond de haarlijn. In sommige gevallen is er helemaal niets te zien. Sommigen zullen dit herkennen of gewoon negeren totdat men de volgende fase bereikt.

 

 

 

Fase 2 Norwood

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fase 2

Fase 2 is wanneer haaruitval merkbaar begint te worden. Bij deze fase van mannelijke kaalheid wordt een ​​terugtrekkende haarlijn gemarkeerd. Het zal beginnen boven de bovenste wenkbrauwen en rond de tempels. Dit is een klassiek teken van mannelijke kaalheid dat aan de horizon staat.     Een ander teken kan van achteren opkruipen. We hebben het over de gevreesde M-vorm of hoefijzer die zo vaak wordt geassocieerd met haarverlies en die vorm begint aan te nemen. Hoewel het de vorm van de haarlijn verandert, is het haarverlies in dit stadium nog relatief laag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fase 3

Het is nu dat de kaalheid zichtbaar wordt op de hoofdhuid. Haar in de tempel trekt zich nu terug naar het punt waar er helemaal geen of nauwelijks haar is. Boven op het hoofd wordt het haar dunner en kale gebieden beginnen zichtbaar te worden. Op dit moment kan het moeilijker worden om gebieden te bedekken waar het haar niet langer aanwezig is. Sommigen gebruiken haar verdikkende vezels om dunner wordende gebieden op te vullen, zodat ze minder zichtbaar zijn. Haarvezels kunnen het uiterlijk van een dikkere dichtheid toevoegen, maar zijn niet praktisch voor het dagelijks leven omdat ze niet waterdicht zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fase 4

U zult zich in deze fase al bewust zijn van haarverlies. En de vierde fase van mannelijke kaalheid zal dit bevestigen. Er verschijnen grotere kale plekken op de hoofdhuid die reden tot zorg zullen zijn. Het kroongebied zal nog meer uitdunnen, wat een breed kaal gebied rond het hoekpunt of de kroon van het hoofd zou kunnen creëren. Als alternatief kan dit gebeuren in de richting van de voorkant van het hoofd die de M-haarlijnvorm verdiept.

 

 

 

 

 

 

In fase vijf wordt het haarverlies veel ernstiger.

 

Fase 5

In fase vijf wordt het haarverlies veel ernstiger. De dunne haarband die bestond tussen de kruin en de haarlijn is nu een stuk dunner. In veel gevallen gebeurt dit bij mannen wanneer ze de leeftijd van 50 jaar bereiken, maar het kan ook op jongere leeftijd voorkomen, afhankelijk van de genetica. Op dit punt kunt u een hoofdhuidmicropigmentatie behandeling of een haartransplantatie overwegen. Hoofdhuid micropigmentatie of SMP/MHP helpt bij het opnieuw creëren van een permanente haarlijn op de hoofdhuid en verwijdert vlekken en kale plekken. Het kan het uiterlijk van haarzakjes nabootsen, zodat u eruit ziet alsof u uw haar heeft geschoren en uw haar niet bent kwijtgeraakt.

 

 

 

 

Haarverlies wordt nu geconcentreerd in het midden van de hoofdhuid en de haarbrug is verdwenen.

 

 

 

 

Fase 6

Haarverlies wordt nu geconcentreerd in het midden van de hoofdhuid en de haarbrug is verdwenen. Een hoefijzervorm is nu prominent aanwezig, samen met het resterende haar aan de zijkant van het hoofd. Haar rondom het oorgebied zal ook dunner worden naarmate dit stadium vordert. Veel mannen besluiten op dit punt hun haar af te scheren, omdat het hen een zekerder uiterlijk geeft en meer zelfvertrouwen geeft over hoe ze zich voelen.

 

 

 

 

 

De laatste van de 7 fasen van mannelijke kaalheid

 

 

 

 

Fase 7

7 Fasen Van Mannelijke Kaalheid. De laatste van de 7 fasen van mannelijke kaalheid. Het hoefijzerpatroon is zichtbaar aan de zijkanten en de achterkant van de hoofdhuid. De bovenkant van het hoofd is volledig kaal. Het haar is meestal dikker aan de achterkant van het hoofd en is daarom doorgaans het laatste gebied waar het haar verdwijnt. Alles is echter nog niet verloren; hoofdhuid micropigmentatie kan in dit stadium nog steeds een volledige haarlijn bieden.

 

 

Met twee derde van de mannen met haarverlies op de leeftijd van 35, is mannelijke kaalheid heel gebruikelijk. Toch kan dit uw zelfvertrouwen en geestelijke gezondheid schaden. Daarom is het het beste om onderzoek te doen, zodat u zich meer in controle voelt en bewust bent van de mogelijke opties in alle stadia van mannelijke kaalheid.

 

 

Wat moet je doen als je denkt dat je mannelijke kaalheid hebt?

  • Gebruik de bovenstaande gids om te evalueren in welk stadium van haarverlies bij mannen u zich bevindt.
  • Ga naar een arts of uw huisarts om te onderzoeken wat uw haarverlies veroorzaakt.
  • Onderzoek de mogelijke manieren om de oorzaak van uw haarverlies te bestrijden.
  • Blijf positief en kom met een actieplan.

 

 

Skalp® heeft klinieken over de hele wereld. We hebben klinieken in New York, Los Angeles, Londen, Manchester, Edinburgh, Dublin, Marbella en Milaan.

 

 

Top Relateerde Berichten:

Hoe werkt hoofd micropigmentatie?

error: Content is protected!!!