Je Hoofd Micropigmentatie Beschermen In De Zon

Hoe je je hoofd micropigmentatie in de zon kunt beschermen

micropigmentatie in de zon

 

Het geweldige weer tijdens het voorjaar en de zomer begint de laatste jaren steeds vroeger en duurt langer. Vanzelfsprekend zijn de meesten erg blij met dit heerlijke weer en houden van lekker buiten zijn, genieten op het water, luieren in de zon en een lekker kleurtje opdoen. Voor de mensen die een micropigmentatie behandeling hebben gehad, is het van belang om het pigment te beschermen tegen de zon om zo lang mogelijk van het resultaat te kunnen genieten. 

 

Te lang in de zon liggen is voor niemand goed, met name voor mensen die kaal zijn en dus sneller het hoofd kunnen verbranden. Lees verder om meer te weten te komen over het beschermen van je micropigmentatie dat wordt blootgesteld aan de zon, zodat je goed voorbereid bent en lekker kan genieten van het mooie weer. 

 

Waarom moet je je micropigmentatie beschermen tegen de zon?

 

Het is van groot belang om je hoofd 21 dagen na het ondergaan van de MHP-behandeling uit de zon te houden.  

Daar zijn twee redenen voor: 

 

Allereerst, de huid is gevoeliger. Als de huid tijd heeft gehad om te herstellen, en bijvoorbeeld eventuele lichtje korstjes verdwenen zijn is je huid weerbaarder en kan de huid zich beter beschermen. 

 

Ten tweede, net als bij een normale tattoo, en dan vooral de tattoos die op het hoofd zitten, kunnen voortijdig vervagen als ze voor lange periodes worden blootgesteld aan zonlicht. Van alle factoren die invloed kunnen hebben op je pigmentatie is UV-straling een hele belangrijke om op te letten en versnelde vervaging te voorkomen. 

 

En na het ondergaan van de behandeling, met het geld en je tijd die je erin geïnvesteerd hebt wil je natuurlijk zo lang mogelijk van je nieuwe look genieten. Daarom is het belangrijk om onze nazorg-instructies goed op te volgen.  

 

kale hoofd beschermen tegen uv

 

Wat is UV-straling en hoe beïnvloed dit je hoofdhuid?

 

De zon straalt een soort energie uit die ultraviolette (UV) straling wordt genoemd, die ook een belangrijke oorzaak van huidkanker is. Hoewel UV-stralen slechts een klein deel uitmaken van de zonnestralen, zijn ze de belangrijkste oorzaak van de schadelijke effecten van de zon op de huid. Hoewel we allemaal graag bruin worden, is het donker worden van onze huid in feite de manier waarop ons lichaam onze huid beschermt tegen UV-stralen. 

 

Het hebben van haar biedt enige bescherming aan de hoofdhuid tegen langdurige blootstelling aan de zon. Het zonlicht kan niet alleen verbranding veroorzaken, maar het niet gebruiken van een goede zonnebrand kan ook huidkanker veroorzaken. Ook hierom is het dus van groot belang om jezelf goed te beschermen, en helemaal als je ook micropigmentatie hebt ondergaan. 

 

Wanneer moet je zonnebrand gebruiken na hoofd micropigmentatie?

 

Wanneer je de behandelingen hebt voltooid en je huid geneest adviseren wij om voor vier dagen na de behandeling geen crèmes of lotions op je hoofd aan te brengen.  

 

Als de huid weer hersteld is moet je ervoor zorgen dat je je hoofdhuid en pigmentatie goed beschermd tegen het felle zonlicht en UV-straling. Helemaal als je lekker van een vakantie wilt genieten in de zon, en dus veel buiten zal zijn is het van belang om met regelmaat je hoofd in te smeren met zonnebrandcrème. 

micropigmentatie in de zon

 

Wat voor producten raden we aan voor MHP?

 

Om je huid zo goed mogelijk te beschermen raden we aan om een zonnebrandcrème te gebruiken met een hoge SPF. Dit moet minstens factor 30 zijn, maar raden factor 50 liever aan. Hydraterende zonnebrand is het meest ideale om te gebruiken, deze beschermen de huid en zorgen ervoor dat de huid goed verzorgd blijft. Er wordt wel eens gedacht dat je niet zal verkleuren door het gebruik van een hoge factor, dit is niet waar. Je zorgt ervoor dat je huid goed wordt beschermd tegen de straling en hierdoor de risico’s op bijvoorbeeld huidkanker verlaagt.  

 

Tips om voor je micropigmentatie te zorgen in de zon

 

  • Draag een hoed of pet 
  • Veel mensen denken vaak dat je alleen een lekker kleurtje krijgt als je in de volle zon bent, toch is dit niet waar. Ook in de schaduw verkleur je, en daarbij ben je beter beschermd tegen de zon.  
  • Drink genoeg, dit is sowieso belangrijk om te doen. Ook met hydraterende crèmes en producten is dit belangrijk, als we te weinig water binnen krijgen kunnen de producten ook minder goed werk leveren. Hydratatie komt tenslotte van binnenuit.

 

Top gerelateerde posts: 

 

Hooft Micropigmentatie En Grijs Haar

 

Ziet Hoofd Micropigmentatie Er Echt Uit?

 

4 Tekenen Om Erchter Te Komen Of Je Kaal Wordt

 

 

error: Content is protected!!!