Veelgestelde Vragen

Hoofdhuid Micropigmentatie Haartattoo Nederland, Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten

Hoofdhuid-micropigmentatie Veelgestelde Vragen

Hoe snel kan ik met de procedure beginnen?

Wij begrijpen heel goed dat dit een heel belangrijke beslissing is om te maken. Ondanks dat wij er zeker van zijn dat u blij zal zijn met het resultaat van de behandeling, vinden wij het belangrijk om u de tijd te geven hierover na te denken, na afloop van het consult. Daarom laten wij 24 uur zitten tussen het consult en het boeken van de behandeling. U heeft dan de tijd om alle informatie te laten bezinken en u voor te bereiden.
 

Hoe lang duurt een behandelsessie? 

De behandeling is een proces wat doorgaans met 3 sessies wordt voltooid. Bij de eerste behandeling zal de haarlijn worden getekend, en wordt de eerste basislaag aangebracht. Bij sessie 2 en 3 zullen wij het juiste 3D effect creëren en het pigment naadloos over laten lopen met uw eigen haar. Uiteraard is de duur van de sessie afhankelijk van de hoeveelheid haarverlies die er is geleden. Gemiddeld duurt een eerste sessie 4-5 uur, en zal met volgende sessies steeds minder lang duren om de gewenste look te voltooien.
 

Hoe zit het met de hygiënenormen in de kliniek?

Uiteraard houden wij ons zeer strikt aan de restricties en normen van de GGD. Voor en na elke behandeling worden alle oppervlakken nauwkeurig gereinigd. De naalden die wij gebruiken zijn voor eenmalig gebruik en worden direct na gebruik gedeponeerd in de hiervoor bestemde naaldencontainer. Overige benodigdheden tijdens de behandeling zijn allemaal voor eenmalig gebruik.
 

Welke kwalificaties hebben uw specialisten?

Onze specialisten hebben allemaal een stricte en intensieve training gehad voor zij de behandelingen mogen uitvoeren.  Na het behalen van deze training ontvangen zij een certificaat waaruit blijkt dat ze deze succesvol hebben behaald. Tevens zijn al onze specialisten verzekerd.
 

Hoe zal ik er na de behandeling uit zien?

U zult direct resultaat zien na uw eerste behandeling, Houd er rekening mee dat u 24-48 uur een wat rode huid zal hebben. Vanaf de eerste sessie wordt het pigment geselecteerd op basis van uw eigen haarkleur om een natuurlijke overloop te krijgen met uw eigen haren en zal dit per sessie worden opgebouwd. Vanaf de tweede sessie zult u al meer een 3D effect hebben en ziet het er al veel natuurlijker uit doordat er meer dichtheid is. De haarlijn zal vanaf de eerste sessie goed zichtbaar zijn en wordt met de volgende sessies nauwkeurig voltooid. Het resultaat zal na elke sessie worden verbeterd omdat het een opbouwend proces is.
 
Hoofdhuis Micropigmentatie behandeling sessies
 

Hoe echt zal de hoofdhuid-micropigmentatie eruit zien?

Onze cliënten vertellen ons dat ze zelf van dichtbij te kijken niet kunnen zeggen waar hun eigen haar eindigd en het pigment begint. Wij zorgen dan ook dat we het hoogst haalbare realistische resultaat bieden. Omdat er vaak nog wat haartjes op het hoofd zitten zal dit in het zonlicht of bij aanraking niet van echt haar zijn te onderscheiden.
 

Zal het vervagen?

Het pigment zal in de eerste vier weken iets lichter worden van kleur.  Na het voltooien van de mhp-behandeling krijg u nazorg-instructies mee en als u die opvolgt zult u zo lang mogelijk uw pigmentatie behouden. Zonlicht zal het pigment sneller doen vervagen, dus het is belangrijk uw hoofdhuid te beschermen als het zonnig weer is.
 

Hoe lang gaat mijn hoofdhuid-micropigmentatie mee?

Om zo lang mogelijk van uw nieuwe uiterlijk te kunnen genieten, adviseren we u om eens in de drie tot zes jaar een onderhoudsbeurt in te plannen. Nazorg zal erg belangrijk zijn om het pigment zo lang mogelijk goed te houden. Bescherm uw hoofd goed tegen de zon zodat het pigment zo lang mogelijk de juiste kleur behoudt.
 

Ik heb littekens van een haartransplantatie. Kan hoofdhuid-micropigmentatie worden gebruikt om ze te camoufleren?

Ja, dit is zeker mogelijk. Of het nou littekens zijn van een transplantatie (zowel FUT als FUE) of andere soorten littekens; micro-pigmentatie is ideaal voor litteken camouflage. Op deze manier kunt u ook met littekens uw haar kort dragen omdat het niet meer opvalt.
 
Hoofdhuid micropigmentatie behandeling voor dekking van littekens
 
Hoofdhuid micropigmentatie behandeling voor dekking van littekens

Is er een garantie?

Er is een garantie van 12 maanden vanaf uw eerste sessie voor de volledige behandeling. Mocht u toch niet geheel tevreden zijn over het resultaat van de behandeling, neem dan gewoon contact op en boeken we een extra sessie in om dit naar uw zin te maken. Stijl- of kleurwijzigingen worden per uur in rekening gebracht.
 

Ik ben zenuwachtig over hoe mijn haarlijn eruit zal zien …

We zullen samen met jou en met behulp van een waspotlood een ​​haarlijn maken dat jou bevalt. Sommige klanten willen een duidelijk gedefinieerde haarlijn en anderen geven juist de voorkeur aan zacht, gekarteld, of misschien zelfs een volwassen, enigszins terugtrekkend effect. Over het algemeen adviseren we een zachte lijn bij de eerste behandeling met aanpassingen om perfectie te bereiken tijdens de volgende behandelingen.
 

Hoe pijnlijk is deze behandeling?

Natuurlijk heeft ieder persoon een andere pijngrens, maar doorgaans kan micro-pigmentatie niet als een pijnlijke behandelingsmethode worden omschreven. Littekenweefsel kan iets gevoeliger zijn voor sommigen. Hieronder ziet u een pijnschaal, de mhp-behandeling heeft een gemiddelde score van 1-3.

0 Geen pijn
1-3 Milde pijn
4-6 Matige pijn
7-10 Ernstige pijn

Ik vermijd liever pijn – kan ik een pijnstiller vooraf nemen?

Als u pijn wilt minimaliseren, raden we u aan paracetamol en / of ibuprofen een uur voor de behandeling te proberen.
 

Zal de pijn aanhouden nadat de behandeling is beëindigd?

Gelukkig niet. U zult tijdens de behandeling wellicht wat ongemak ervaren maar zeker geen pijn.
 

Hoe lang heb ik tussen de behandelingen door nodig?

Een normale planning ziet er als volgt uit:

  • Het consult: eerste gesprek met uitleg over de behandeling
  • Eerste sessie: duurt 4-5 uur, afhankelijk van het te behandelen gebied van het hoofd voor de haar-pigmentatie.
  • Tweede sessie: ongeveer 1 – 2 weken na de eerste sessie. Deze sessie duurt 2-4 uur, waarbij de kleur en het uiterlijk wordt geperfectioneerd en de haarlijn wordt verfijnd.
  • Derde sessie: 2 tot 4 weken na de tweede behandeling. Deze sessie duurt 1-3 uur om het geheel te perfectioneren voor het gewenste resultaat.

 

Wat is de hersteltijd? 

De huid zal direct na de behandeling al beginnen met herstellen. De huid zal wat rood zijn na afloop, maar trekt tussen 24 en 48 uur weg. Er kunnen wat korstjes ontstaan maar dit hersteld zichzelf volledig. We adviseren om 24 uur het hoofd niet te wassen om het pigment goed te laten inkapselen. De eerste vijf dagen raden wij af om te sporten of sauna en zonnebank te bezoeken. Ook adviseren wij u om niet te scheren voor deze dagen. Na 5 tot 7 dagen na de behandeling kunt u eventueel een milde peeling toepassen om de hoofdhuid weer fris en schoon te laten voelen. Zorg ervoor dat u een maand lang zwembaden vermijdt, het chloor kan invloed hebben op de kleur van uw pigment.
 

Welke maat heeft de naald?

De wegwerpnaalden die wij gebruiken zijn 3-punts micronaalden, deze zijn speciaal ontwikkeld voor Skalp® Micropigmentatie, om de juiste grootte van een haarfollikel te simuleren.
 

Hoe vaak moet ik me scheren?

Afhankelijk hoe snel uw eigen haar groeit zal dit tussen de 2-3 dagen zijn. Als u het haar te lang laat groeien zal het verschil met het pigment zichtbaar worden en het geheim van de stoppel tattoo weggeven.
 

Ik heb botox in mijn voorhoofd – is dit belangrijk?

Ja, dit is belangrijk voor ons om vooraf te weten, hoewel het geen probleem is. Maar de arts zal jouw botox-schema willen weten om ervoor te zorgen dat de behandeling met micro-pigmentatie niet botst.
 

Hoe flexibel kan Skalp zijn met het plannen van afspraken?

We begrijpen dat u wilt dat de behandelingen zo min mogelijk invloed hebben op je werk en privéleven. Wij zullen altijd met u meedenken en tijdens het boeken van de behandeling de data met u bespreken en vastleggen. Zodra de behandeling is geboekt vragen wij een niet-restitueerbare aanbetaling van 400 euro om uw besproken data te verzekeren.
 

Wat als ik mijn afspraak moet afzeggen? 

Wij begrijpen dat er plotseling iets kan gebeuren waardoor u de afspraak zal moeten uitstellen of afzeggen. Laat het ons zo snel mogelijk weten zodat wij iemand anders dan de mogelijkheid kunnen geven om langs te komen voor een behandeling.  Als u de afspraak moet annuleren dient u dit binnen 48 uur van uw afspraak door te geven, indien u dit niet doet zullen wij 250 euro annuleringskosten in rekening brengen.
 

Is er een lange wachtlijst?

Natuurlijk doen we ons uiterste best om u zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Doorgaans is er een wachttijd van ongeveer twee weken bij onze klinieken.
 

Welke leeftijdsrestrictie is er?

Er is geen bepaalde leeftijd om de micro-pigmentatie behandeling te doen. We hebben mensen van alle leeftijden, zowel begin twintig tot zelfs zeventigplussers. De minimale leeftijdsgrens om de behandeling te ondergaan is 18 jaar.
 

Skalp® Skincare Assortiment 

Natuurlijk wil je je nieuwe investering zo goed mogelijk beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hiervoor heeft Skalp een uniek assortiment ontworpen van 100% biologische en natuurlijke huid-en hoofdhuid verzorgingsproducten. Alle producten zijn speciaal ontworpen voor mannen die zich scheren, al dan niet met pigment. We hebben alles voor het volledige verzorgingsproces ; voor reiniging, scrubben, scheren, hydratatie, zonbescherming, douchen en toning.
 

Hoe zit het met haaruitval?

Deze behandeling is ideaal omdat uw eigen haar natuurlijk zal overlopen met het aangebrachte pigment. Mocht er na uw behandeling meer haarverlies optreden, kan dit heel makkelijk worden opgelost door op de getroffen plekken pigment aan te brengen. Het mooie van deze procedure is dat u uw uiterlijk altijd zal kunnen aanpassen.
 

Wat als ik mijn look wil veranderen of het proces wil terugdraaien?

Nog nooit hebben wij meegemaakt dat een cliënt het proces wil terugdraaien. Mocht dit wel het geval zijn is het te vergelijken met het verwijderen van een tattoo door middel van lasertechniek. Het verschil is dat de haar-tattoo tot de tweede huidlaag zal gaan, en een normale tattoo tot in de derde huidlaag zal gaan. Daarom is de behandeling met haar pigmentatie een semi-permanente behandeling.

Natuurlijk denken wij vooruit, en zal uw uiterlijk aan te passen zijn, gezien het na een aantal jaar licht zal vervagen, Dus als u ouder wordt en uw haarkleur zal veranderen en bijvoorbeeld meer grijstinten zal krijgen, kunnen wij dit met uw pigment zo natuurlijk laten overgaan in uw eigen haarkleur.
 

Hoeveel kost het om het bij te werken?

Na 3-6 jaar zult u hoogstwaarschijnlijk een touch-up behandeling nodig hebben om het pigment weer mooi te verversen. Wellicht wilt u de vorm aanpassen, of de kleur. Of u heeft meer haarverlies geleden en wilt deze gebieden ook laten behandelen. Een touch-up sessie heeft een starttarief van 300 euro, daarna 100 euro per uur. Doorgaans zal hier 1-2 uur voor nodig zijn, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. U kunt erop vertrouwen dat onze specialisten zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk te werk zullen gaan zodat dit niet te lang zal duren om te voltooien.
 

error: Content is protected!!!

Blijf op de hoogte!

We sturen u een email wanneer we kortingen of aanbiedingen hebben.

 

    Naam

    E-mailadres

    SMP-Discount